Pompoensoep

Halloween komt er aan dus je wordt weer doodgegooid met pompoenen. Behalve voor de sier zijn deze pompoenen ook goed voor je. Ze zijn een goede bron van beta caroteen, een anti-oxidant, dat door het lichaam wordt omgezet in Vitamine A. Ook bevatten ze veel vitamine E en zijn ze licht verteerbaar. Gezond dus. Maar ook lekker. Bijvoorbeeld in een soep. Niet veel tijd? Probeer onderstaand recept. Zo klaar.
Lekker met een (of twee) snee zuurdesembrood erbij!

Koop een biologische pompoen. Was deze goed en snijd de pompoen in grote stukken. Mag zo 3-4 cm zijn.
Snijd een ui in vier stukken.
Snijd een rode peper fijn (optioneel)
Snijd een stukje gember, duimgroot, fijn (optioneel)

Doe een eetlepel olijfolie in de pan en roerbak hier in de ui 1 minuut. Bak daarna de rode peper en gember 1 minuut mee en gooi daarna alle pompoen stukken erin.
Even roerbakken met elkaar, 1,5 liter water erbij en groentebouillonblokje erin.

30 minuten koken, pureren en klaar!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.