Koekje van eigen deeg

Heel veel koekjes heb ik gebakken. Bakplaten vol. En dan heb ik het over suikervrije koekjes. Dat moet toch te doen zijn, dacht ik. Maar alles waar banaan, avocado of kokos inzit, wordt hier in huis direct afgekeurd. Ten einde raad ben ik zelf maar wat gaan bedenken. En kwam er ineens – nou ja niet ineens natuurlijk- een heel lekker koekje uit de oven. Een die mijn kids wel lekker vinden. Ook deze koekjes heb ik getest op de avondvierdaagse, net als de ontbijtkoek. Bakken gingen er door heen. En nu zijn dit dus onze huiskoekjes. Suikervrij.

85 gram boter op kamertemperatuur
6 eetlepels ahornsiroop *
1 ei losgeklopt
125 g zelfrijzende bloem (tarwe, spelt, rogge probeer zelf wat je lekker vindt)
75 gram havermout
80 gram rozijnen

verwarm de oven voor op 180 graden
roer de boter en de suiker door elkaar
voeg het losgeklopte ei toe
zeef de bloem boven het deeg
voeg de rest toe

bekleed een bakplaat met bakpapier en leg bolletjes ter grootte van een theelepel op de bakplaat.
bolletjes een beetje indrukken tot ze wat platter zijn en op een koekje lijken
10-15 min in de oven en
klaar!

Je kunt ze 3-4 dagen bewaren maar dan zijn ze bij ons al op.
Je kunt ook variëren door er meer of minder rozijnen doorheen te doen.

*Ahornsiroop – ook wel bekend als maple syrup – wordt gewonnen uit maple trees (esdoorn) in Noord-Amerika. Let op dat er geen ingrediënten zijn toegevoegd aan de siroop! Kies het liefst voor een biologische variant en zo donker mogelijk (Grade B). Er zit best wel wat fructose in ahornsiroop, dus dit is niet geschikt voor mensen met een fructose-allergie.