Knollenvoorcitroenen

Hoofdpijn, oorpijn, keelpijn, dikke klieren, zere longen, buiten adem. Dit duidt op een fikse verkoudheid. Ik kom maar niet uit mijn dip. Gewoon uitzieken maar weer, maar nu wel met een antigriep-wonder-recept. Gekregen van een vriendin die hier bij zweert.

Met mijn laatste energie loop ik naar de EkoPlaza. Voor dit recept heb ik biologische citroenen nodig. Bij het bordje citroenen twijfel ik, want dit lijken verdomd veel op limoenen. Ik vraag het aan een – voor mij onbekende – EkopLazaman. Hij weet zeker dat dit citroenen zijn. Bij het thuis opensnijden blijken het toch echt limoenen. Ik weer terug. Heel fijn. Zweet op mijn rug. Ik vraag aan zijn collega waar de citroenen liggen. Ik laat de limoenen zien en leg het uit. Hij vraagt aan de limoenenman waar de citroenen zijn, volg je het nog? De limoenenman komt weer aangelopen met zijn limoenen. Hij blijft bij zijn standpunt dat ik citroenen in mijn handen heb. Nu ben ik wel ziek maar niet achterlijk en weet ik echt wel het verschil tussen een limoen en een citroen. Ook al is dat soms moeilijk te zien. En ik snap ook dat een citroen groen kan zijn. Ik kom niet uit de discussie en ik mag geen citroenen meenemen uit een andere bak waar citroenen op staan.

Ik laat mijn limoenen liggen en loop de deur uit. De tranen biggelen over mijn wangen. Als ik nog twijfel of ik wel echt ziek ben, heb ik hier mijn antwoord. Ik loop naar een andere winkel en haal daar citroenen. Thuis gooi ik alles voor het recept in een pot, zet het in de koelkast en duik mijn bed in.

Hier nog het recept:

Wat heb je nodig:
– 3 citroenen (goed schoongemaakt) het liefst biologische. Snij ze in dunne plakjes/schijfjes.
– (Biologische) Honing.
– 5 cm verse gember. Geschild en in plakjes gesneden.
– Snuf kaneelpoeder, klein beetje
– Afsluitbare pot

Doe alle ingrediënten in een potje, even roeren en bewaar het in de koelkast.
Het wordt een soort karamelachtige siroop en dan is je anti-griep siroop gereed! Maak er een kop thee van. Neem een paar theelepels siroop, doe er kokend water overheen en zo heet mogelijk opdrinken, heerlijk! Of voor een beter resultaat, neem een flinke lepel van deze substantie voor dat je gaat slapen. Elke dag een kopje en je houdt de griep buiten de deur, aldus die vriendin. Je kan de siroop achtige substantie ca. 2 à 3 maanden in de koelkast bewaren.

Gezondheid!