It’s on

De tijd komt terug. De rust komt terug en het schrijven komt terug. Ideeën buitelen over elkaar heen. Met een half jaar vertraging start ik met een nieuwe yoga teachertraining training. Weer bij De Nieuwe Yoga School. Weer helemaal op mijn tempo. Lesgeven zit er ook nu niet in en is ook nu niet het doel, maar wat heb ik zin om te beginnen. Ik heb zin om mijn hersens te laten kraken. Deze keer met een extra uitdaging; in deze opleiding staat yin yoga centraal. In yin yoga zit je drie tot vijf minuten in een houding. Niets voor mij. Geef mij maar de meditatieve flow vorm waarbij je conditie opbouwt en spierkracht vergroot. Ook al houd ik die lessen nooit vol omdat ze eigenlijk te zwaar zijn. Volgens de yogawetten moet je juist doen waar je aversie tegen hebt. Dus misschien na al die jaren vechten en knokken blijkt yin yoga wel heel goed voor mij. Pas op de plaats en rust.

Voorlopig gaat het me om het laten kraken van m’n hersens. Om bezig zijn met iets wat ik leuk vind, van mij is en me energie geeft. Boeken lezen, anatomie stampen, houdingen leren, lezen over fysiologie, mindfullness, meridianen en energiebanen.

Meteen de eerste avond worden we uitgedaagd de mat van de leraar te gebruiken als ingang voor je eigen persoonlijke groei.

It’s on.