Yoga onder de sterren

We zijn er! In the ‘middle of nowhere’, Lattrop-Breklenkamp. Zoon en ik gaan op yogaweekend met z’n tweetjes. We slapen in een briljant bedachte sterrenkubuswoning van drie bij drie waar echt alles in zit. Inclusief enorme koepel op het dak en een heuse telescoop.

We worden warm verwelkomd door Karin en Marieke, onze yogajuffen en bij behoefte kindercoach. Gelukkig zijn er nog twee andere jongetjes met hun moeder, goed voor het evenwicht. Ik zie allemaal leuke jonge vrouwen – ik schaar mezelf voor het gemak ook onder de categorie jong – en al snel zitten we kletsend aan de lasagne. Ook de kinderen hebben elkaar snel gevonden. Na een ontspannen avond verhaal gaan we richting ons ‘huisje’ sterrenkijken. Bewolkt. Niet erg want na zo’n ritje en sociale gezelligheid lig ik als eerste te slapen. ‘Mam, we zouden toch gaan keten….’

Het weekend bestaat uit goed uitgedachte yogalessen voor moeder, kind en voor moeder en kind samen. De mama’s starten de volgende ochtend met een meditatieve yogales zodat we stressvrij van onze kinderen kunnen genieten. De kinderen combineren spel en yoga met de thema’s van de Disney film Inside Out. Alle emoties worden benoemd, besproken en uitgebeeld. Noud is blij en vrolijk. Ik ook. ’s Avonds wordt er weer gezellig gegeten en is het helder. Zoonlief ziet de Melkweg en ik doe vrolijk mee.

Ook de tweede dag vliegt voorbij. We yogaen weer samen, maken een aandenken en ik heb zelfs nog tijd om even te slapen. We eindigen het weekend in een spinnenweb met elkaar. Er volgt een mooi verhaal over verbondenheid. We zijn allemaal verbonden met elkaar en daar zijn we allemaal voor nodig. Het was fijn. Volgend jaar weer!