Vanaf nu officieel!

Uitgelaten en toch een beetje gespannen gaat iedereen zitten. Een grote kring met een enorme bos bloemen in het midden, kaarsen en een klein tafeltje. Johan, onze teacher en vertrouwenspersoon op De Nieuwe Yogaschool, heet ons allemaal welkom en gooit meteen de knuppel in het hoenderhok: ‘ Zoals we in deze samenstelling bij elkaar zijn, dàt is voor het laatst’. Anicha. Alles verandert. Dus laat maar los dat lijden en geniet van dit mooie moment. Treffend en raak.

Een voor een vertellen we wat de afgelopen maanden de YogaTeacherTraining voor ons heeft betekent. We krijgen ons diploma -allemaal!- en mooie warme persoonlijke woorden van Johan. Bij iedereen vindt hij de juiste toon en warme, stimulerende feedback. Ook wij komen allemaal aan het woord. Allemaal zijn we gegroeid, ieder op zijn eigen manier. Mooi om te zien. De persoonlijke groei en de verwoording daarvan. De een heeft bijna een persoonswisseling ondergaan, problemen uit het verleden verwerkt of gedeald met het heden of het verleden. De ander heeft gewoon ontzettend genoten of veel los kunnen laten door elke avond heupopeners voor de tv te doen. Fantastisch al die verhalen en bijzonder hoe open en eerlijk iedereen is. Alweer. Een warm bad van vertrouwen dat iedereen zal missen.

De avond wordt besloten met een voor iedereen onverwacht optreden van Franziska, die in dans weergeeft wat de opleiding voor haar heeft betekent. En dat raakt bij mij de emotie. En niet alleen bij mij. En dan komen de tranen. Tranen van verdriet dat het afgelopen is en tranen van geluk en dankbaarheid dat we dit pad met elkaar hebben bewandeld. Dankbaar voor alle informatie die we hebben mogen ontvangen en dankbaar voor alle leraren.

Vanaf nu is het dus officieel. Ik ben een Vinyasa YogaTeacher 300 h.

To be continued!