Twee keer plat

Na een rustige week had ik me verheugd op een relaxt weekend. Geen speciale plannen. Halverwege de zaterdagochtend: niks gedaan en niet gerelaxt. Te moe en te onrustig. Kaas halen op de markt dan maar met de kids. Om toch wat nuttigs te doen (why?). En die rustige wandeling van twintig minuten nekten me. Thuis voor de tweede keer die dag even plat en daar baalde ik van. Tegelijkertijd voelde het helemaal oké. Ik was trots dat ik naar mijn lichaam luisterde. Want ik had de afgelopen week dan misschien wel rustig aan gedaan, maar de maanden hiervoor heel wat grenzen overschreden.

Alle reacties op mijn boek, boekpresentaties, interviews, samenwerkingen die geweest zijn en nog komen… Ik geniet er vol van en houd mijn energie in de gaten. Ik lig standaard ’s avond om half acht plat, rust twee keer per dag en mijn sociale leven zo goed als stil, sorry guys!! En dan heb ik nog het geluk dat manlief ‘in between jobs’ is waardoor ik alles thuis zo uit mijn handen kan laten vallen.

Dankbaar ben ik voor al deze ervaringen, en dankbaar dat ik even ‘mee kon doen’ met de gezonde wereld. Al deze ervaringen voeden mij geestelijk en dat geeft weer energie. Ik word er echt een gelukkiger mens van. En ja, dan ‘betaal’ ik ook met liefde deze prijs. Tot nu. Deze week heb ik uit diverse projecten de stekker moeten trekken…, of beter gezegd, projecten heb uitgesteld. Ook hier weer luisteren naar mijn hart en keuzes maken, want niet alles kan!

Ik twijfel of ik dit zal plaatsen. Ik ben nog altijd huiverig voor klaagverhalen. Ik doe het toch, om te laten zien dat het bij mij ook niet allemaal vanzelf gaat. Ook al zou je soms anders vermoeden als je op social media kijkt ;-). Dus blijf leuke dingen doen die je geestelijk voeden. En neem dan de extra rust die je nodig hebt. Dan volgt de energie vanzelf. De energie om door te gaan of de energie om extra rust te nemen. Vanuit dankbaarheid en genietend van de mooie ervaring(en). En dat voelt heel erg krachtig!

En voor de buitenwereld; oordeel niet te snel als je een ‘ziek’ iemand toch iets niet-zieks ziet doen.