Power of light

“Don’t be afraid to be weak

Don’t be to proud to be strong

Just look into your heart my friend

Return to yourself

Return to innocence”

-Enigma-

Met een diep gevoel van rust zit ik op mijn stoel. Ik voel. Mijn hart. Ik luister. Het voelt alsof ik thuis ben, letterlijk alsof ik echt gedragen word door iets groters dan ik zelf. Twee armen om me heen. En ik mag me volledig overgeven. En dat doe ik. Niks hocus pocus trouwens hoor. Gewoon alleen zittend op een stoel. Wat ik aan het doen ben?

Ik ben in De Duif. Een prachtige kerk aan de Prinsengracht voor het Power of Light Event van De Bewustzijnschool, georganiseerd door Marieke van Meijeren. Ik heb net een transcendente reis gemaakt. Dat is een meditatie maar dan op een ander niveau. Je triggert er de theta golven in je hersenen mee waardoor je in een soort trance komt. Kun je meteen weer vergeten, waar het om gaat is dat je luistert naar jezelf, naar je hart. Om jezelf echt te zien. Alles wat er is, verwelkom je dan met warmte en liefde.

Het resultaat? Rust, kracht en vertrouwen. Ik heb deze reizen nu een paar keer gemaakt. Ik voel meer vrijheid van binnen, diep van binnen. Belemmerende overtuigingen laten los. Het denken stopt en je leert erop te vertrouwen dat er ruimte ontstaat om dingen naar je toe te laten komen. “Het leven werkt anders als je alles wat jij bent betrekt, mind, body en spirit”, aldus Marieke. Iets wat ik de laatste jaren heel duidelijk heb ervaren. Alles hangt met elkaar samen. Ik voel ineens zo duidelijk wat ik hier kom doen.

Marieke begeleidt deze reizen trouwens met beide benen op de grond. Niet te beroerd om je te wijzen op je eigen verantwoordelijkheid en altijd met de nodige dosis humor. Meteen naar de core en geen geneuzel erom heen. Hou ik van.

Marieke: “Spiritualiteit is zo simpel. Het gaat om de vraag: Hoe voel jij je? Met de nadruk op VOEL. Ervaar dat wat je voelt en adem. Ga niet mee in verhalen over het verleden of de toekomst. Zo laten oude emoties en gedachten jou los. Jij bent de enige die zichzelf goed kan laten voelen. Niet iemand anders. We zitten zoveel in ons hoofd dat we vergeten dat we kunnen voelen door het lichaam. Zo kom je weer in verbinding met jezelf en ‘datgene wat je hier op aarde komt doen’. We zijn niet alleen, we zijn allemaal verbonden

“Geloof, voel het gewenste resultaat in elke vezel van je lijf en laat los. Het universum doet de rest…”, aldus Marieke

Soms heb je gewoon een zetje nodig.

Energiek fiets ik naar huis

Kom maar op!

#nospon Wil je meer weten? Kijk dan eens op www.bewustzijnschool.nl. Marieke organiseert vaker deze reizen waar je voor een klein bedrag –online- aan mee kunt doen.

Door transcendente reizen kun je je conditioneringen en patronen die jou nu nog belemmeren loslaten en helen. En dat scheelt een hele hoop energie! En dat kan ook te midden van een druk gezinsleven, een hectische baan of een revalidatie. Het enig wat je nodig hebt is moed om te voelen, en een lichaam.

Laat je me weten wat je er van vindt?