Populair…

Chronisch ziek zijn is een continue rouwproces. Dat weet ik en toch overvalt het me deze keer. De presentatie van mijn boek was geweldig, de reacties overweldigend, dankbaar ben ik voor alles wat op mijn pad komt. Maar man, wat had ik graag wat meer energie gehad. Ieder contact creëert weer nieuwe wegen en nieuwe kansen. De ideeën poppen als popcorn in mijn hoofd.

Om me heen zie ik mede-creators die van alles uit de grond stampen. Gezonde mensen, dat wel, vaak zonder kinderen, dat scheelt ook. Toch confronteert het me. In mijn gezonde leven was ik al veel ‘verder’ geweest, veel ‘groter’, veel ‘professioneler’. Soms voel ik me jaloers, een gedachte die ik eigenlijk niet ken. Ik weet ook niet zo goed wat ik met dat gevoel moet, jaloezie is mij altijd onbekend gebleken, dat heb ik nooit gesnapt. Ik buig zo’n gedachte steeds weer om naar datgene waar ik allemaal dankbaar voor ben.  Ik geniet van alles wat op mijn pad komt, en dat is veel en enorm. Ik kijk naar waar ik vandaan kom, waar ik vijf jaar geleden stond en dat ik toen nooit had gedacht dat ik überhaupt ooit een boek zou publiveren. Wel gewenst overigens! In mijn hoofd stond ‘Tien onzichtbare jaren’ al een aantal jaren klaar!

Ik weet inmiddels hoe het werkt. Stap voor stap, dag voor dag, leven in het nu, blijven doorgaan, Rome is ook niet in een dag gebouwd, bla bla bla. Af en toe een traantje laten, als je lichaam je in de steek laat en dan weer verder. Alle ideeën die oppoppen, direct opschrijven in die o zo lang to-do lijst. Voor later. Ooit. Want ik weet inmiddels dat overal een juiste tijd voor is. Geduld hebben! En vertrouwen. Dus dat heb ik.  

En dat is hard werken. Het blijven in het moment en jezelf niet op (laten) jagen, luisteren naar je lijf. En als dat dan lukt, dan ben ik trots op mezelf. Toen manlief mij bijgaand bericht toonde, waar ik op bol.com ‘ineens’ genoemd werd in de categorie ‘Populair in Biografieën & Waargebeurd, voelde dat dan ook als een beloning voor al ‘mijn’ harde werken.

Ze zeggen wel eens, alles wat je loslaat komt naar je toe, nou dat belooft veel goeds!

Als je nu trouwens mijn boek besteld op bol.com ‘belooft’ bol dat deze er morgen is, op tijd voor Sinterklaasavond!

https://www.bol.com/nl/p/tien-onzichtbare-jaren/9200000118368999/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=tien%20on&originalSearchContext=media_all&originalSection=main