Picture perfect

Social media barst van de mooie plaatjes. Maar soms heb je van die dagen dat het even niet mee zit. En dat is dan dus helemaal okay. Lees je dan. Maar dat zie je niet. Of zelden. Ik maak me er zelf ook schuldig aan, ik post dan een oudere foto, of een quote, of een foto van ver weg. Dat is eigenlijk gek. Zo houden we met elkaar in stand ‘hoe het leven eruit moet zien’. We creëren zo een wereld waarin maakbaarheid het toverwoord is en alles maakbaar lijkt. Een wereld waarin je je eigen succes creëert en als dat niet lukt, tja dan ligt het aan jezelf.

Terwijl we allemaal weten dat het zo niet werkt. Zeker als je onzichtbaar ziek bent en er wat vaker slechte dagen op het programma staan dan gemiddeld. Daarom plaats ik deze foto. Om te laten zien dat het echt okay is, als het even tegenzit. Als je je zo moe voelt dat je alleen maar kunt zijn. En dat dàt al heel veel energie kost. Dat een ‘gewone’ dag van mij er ook zo uit kan zien. En dat dat dus okay is. Dat het leven dan niet direct heel zwaar is. Dat je dit kunt leren, meebewegen met het leven zoals het is. Door het heel veel te doen, dat heet leven. Maar ook door je te realiseren dat alles voorbijgaat. En humor helpt ook.

Morgen maak ik me weer op, ‘plamuur’ mijn wallen weg en trek een leuke jurk aan. Dat helpt trouwens ook, ook alleen ben je ‘alleen maar thuis’. Maar vandaag ben ik gewoon nog even hier. En morgen zien we weer.

Deze blog werd geïnspireerd door de quote van @jefffosterofficial uit het Handboek voor Mindere Dagen van @happinez.eveline. De quote is:

‘Je kan het leren, dat vallen en opstaan. Dan ga je ervaren dat alles voorbij gaat en dat dat soms jammer is en soms heel fijn. En dan merk je dat er in jou een plek is waar je altijd naar toe kan gaan, waar het kalm is en oké. Er ontstaat ruimte voor acceptatie, compassie en nieuwsgierigheid.’