Nieuwe wereld, nieuwe regels

Lieve mensen, geniet van je ‘verplichte’ rust en tijd thuis! We zijn met z’n allen zo gericht op de buitenwereld, op presteren, ons waarmaken naar anderen toe, onze vervulling buiten ons te zoeken, dat we vergeten zijn hoe goed het bij onszelf of in je gezin kan zijn. Ik zie nu zo veel mensen om me heen die de drukte van buiten (willen) vervangen door de drukte van binnen.

Het is niet makkelijk als je ineens in een nieuwe wereld terechtkomt met nieuwe regels en nieuwe wetten. Tien jaar geleden was dat mij ook het geval. Van de een op andere dag zat ook ik ineens thuis en kon niet naar buiten. Het belangrijkste wat ik heb geleerd? Leef vanuit je hart, luister ernaar en verbind jezelf met anderen.

Laat je niet leiden door al je gedachten en alle externe prikkels op social media. Je hoeft nu niet ook nog alle ballen omhoog te houden, het is crisis!! De belangrijkste uitdaging in deze tijd? Probeer eens te Zijn. Blijf dicht bij jezelf in de dingen die jij belangrijk vindt!

Hoe je daar achter komt? Verstil eens. Blijf in het moment. Sta op tijd op en wandel. Maak muziek. Pak een boek. ga tuinieren. Vul de dagen naar aanleiding van wat kan en niet van wat je wilt. En wil dan wat kan. Neem de dag zoals deze is. Moeilijk? Ja. Maar het gaat je veel brengen.

En voor de moeders onder ons, zorg voor me-time. Net als in het vliegtuig: eerst zelf je zuurstofmasker op en dan pas van je kind (of manlief ;-)).

Of laat je door mij inspireren en koop mijn boek Tien Onzichtbare Jaren, maar dat is een beetje flauw. Al heb je nu wel alle tijd om dit boek te lezen ;-).