Loslaten

Het leven verandert continu, dat is een gegeven. Maar hoe ga je om met verandering en verlies? Acceptatie en loslaten zijn daarbij de toverwoorden. Het leven loslaten hoe het -volgens jou – zou moeten zijn en nemen zoals het komt. Maar hoe laat je LOS? Die vraag krijg ik regelmatig. Het is ook wel een beetje een jeukwoord geworden dat ‘loslaten’. Vind je ook niet? Alsof dat alles oplost…

Wat mij helpt? Vertrouwen. Vertrouw op jezelf. Vertrouw op het leven. Vertrouw op het universum. Zolang jij je hart volgt komt uiteindelijk alles op z’ pootjes terecht. En dat kan in hele kleine stapjes. Maar houd het vertrouwen.

Hoe? Verwonder, Geef, Geniet, Heb lief en Verbind. De rest is bijzaak. Dan komt het vertrouwen vanzelf. Mooi om tijdens de komende kerstdagen – en de voorbereidingen – mee te starten. Verwonder, Geef, Geniet, Heb lief en Verbind. Mag in willekeurige volgorde en hoeft niet allemaal tegelijk. Probeer maar!

Misschien ken je iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken zo met de feestdagen? Of wil je ‘Tien onzichtbare jaren’ zelf graag lezen?
⠀⠀
‘Tien onzichtbare jaren’ is verkrijgbaar bij bol.com, bruna.nl en bij de boekhandel voor € 14,95. ISBN 978-90-9032115-8.