Linda.nl – Lichter Leven

Mooi interview op Linda.nl. Fijn dat er nu ook in de reguliere media meer aandacht komt voor het leven met een chronische ziekte. Vooral omdat er nog zoveel mogelijk is na de diagnose ‘Leert u er maar mee leven’. Je hebt je chronsiche ziekte, je bent ‘m niet. Je bent zoveel meer!

Klik hier om het artikel te lezen

https://www.linda.nl/persoonlijk/lenneke-vente-leerde-leven-met-een-chronische-aandoening/

Een quote uit het artikel:

“Veel mensen, zoals ik ooit, worstelen met de realiteit van een chronische ziekte. Er zijn nauwelijks bronnen voor hoe hiermee om te gaan. Toen dacht ik: dan schrijf ik zelf wel een boek. In Nederland zijn er tien miljoen mensen met een chronische ziekte, van wie er 2,5 miljoen dagelijks belemmerd worden in hun werk en een miljoen niet meer kunnen werken.”

Met haar boek Lichter leven met een chronische ziekte wil ze mensen inspireren om te léven in plaats van te overleven. “Je geneest misschien niet, maar je kunt wel helen. Het heeft zeven jaar geduurd voordat ik kon stoppen met vechten. Het is geen kwestie van acceptatie, maar wel van leren omgaan met de situatie. Dat is wat ik met dit boek wil overbrengen: hoe je weer controle over je leven kunt krijgen. Als dat lukt, kun je ook betere keuzes maken en het geluk weer omarmen. In mijn ervaring is het leven niet maakbaar, maar wel degelijk stuurbaar.”

Lichter Leven met een chronische ziekte is vanaf nu overal verkrijgbaar! Zowel on- als offline.