Let the magic happen!

Vorig jaar tijdens een yogaretreat op Lanzarote heb ik heel bewust een intentie gezet: Ik ga een boek schrijven. Het thema van het retreat? ’Let the magic happen!’ En dat was precies wat er gebeurde. Een week lang voor mezelf. Alleen. Met weinig prikkels van buitenaf genoot ik van de stilte. Niet meer meegesleept door de waan van de dag kwam ik weer in contact met mijn verlangens en angsten. Bewust van mijzelf en mijn gedachten. Wijsheid vanuit de stilte. Gedachten zijn ook maar gedachten.

Hier onder deze boom besloot ik werk te maken van mijn oerwens en bewust mijn angsten te negeren. Eenmaal hardop uitgesproken voelde ik een enorme joy. De intentie was gezet, nu was het ‘alleen’ een kwestie van vertrouwen en schrijven!

Zo lang als ik me kan herinneren heb ik geschreven. Voor mezelf. Mijn hoofd legen op papier. Vakantieverslagen, schoolkrant, gedichten, korte verhalen, dagboeken vol. Na mijn studie economie eindigde ik op een reclame- en pr-bureau. Mijn carrière nam een vliegende start en ik eindigde als directeur Corporate Communicatie. Sarcoidose gooide roet in het eten. Is dat echt zo?

Al vijf jaar schrijf ik nu dit blog. Op mijn eigen tempo aangepast aan mijn energie. Twee jaar geleden schreef ik samen met Johan Noorloos mijn eerste boek Yoga & Mannen en daar heb ik zo van genoten. Dat hele proces van creëren heeft me enorm veel energie gegeven en verrijkt. Als ik schrijf ben ik.

De radiostilte van de afgelopen maanden was er dan ook niet voor niets. Alles stond in het teken van schrijven, pas op de plaats, schrijven, nog meer pas op de plaats en nog meer schrijven. Inmiddels is het manuscript klaar, ben ik blij met de vormgeving en zorgt de drukker voor een eerste proefdruk. Zoveel keuzes en mogelijkheden. Mijn hoofd tolt ervan. Ook dit proces ging en gaat weer op mijn eigen tempo, aangepast aan mijn energie. Mijn hoofd wil nog steeds sneller dan mijn lichaam kan. De deadline is inmiddels al verschoven van juni naar september. Maar dat boek, dat komt er.

Let the magic happen!