Leef in het nu!

Denk niet aan het verleden of de toekomst want je bent er nu! Het gaat me steeds makkelijker af. Maar vannacht lag ik even enorm wakker van ‘het leven in het nu’. Sinds vorige week ben ik weer op de been. De griep was toch iets pittiger dan gedacht en gelukkig heeft de huisarts uiteindelijk ingegrepen. Fysiek enorm verzwakt start de kerstvakantie, twee weken met de kinderen thuis inclusief kerst en oud en nieuw. Dus wanneer ga ik werken aan mijn spierkracht en mijn conditie opbouwen? Leuk dat leven in het nu, maar ik ga achteruit. Mijn man komt met de oplossing en ‘stuurt’ me als hij thuis komt om 7 uur naar boven. Ik kan dan een paar zonnegroeten doen en zo spierkracht opbouwen en afsluiten met een meditatie zodat ik om 8 uur ontspannen mijn bed in rol. Fijn, een ding getackeld. Maar wanneer praat ik dan bij met manlief en laat ik mijn vriendinnen weten dat ik überhaupt weer op de been ben. Dan hebben we nog de kerstdagen en een oud en nieuw in Londen, hoe overleef ik die?

Terwijl ik met de jongste naar de bakker loop om rustig aan een frisse neus te halen herhaal ik mijn mantra; ‘Je leeft nu, geniet van je dochter, dit is wat het is. Alles kan ook na de kerstvakantie’.
Vijf minuten later denk ik aan de geplande interviews met artsen begin januari, leuke nieuwe initiatieven, blogs over het moeder-kind yogaweekend en de ontmoeting met die leuke yogaleraar en allerlei andere hersenspinsels. Laat staan de enorme actielijst van alles wat in de griepmaand is blijven liggen.

Ik besluit om me niet te laten leiden door mijn geest, te genieten van de drizzel in mijn gezicht en mijn kleine meid, dit is wat het is. Als ik thuis ben bakken we samen een appeltaart en ik geniet van de rust.

De radiostilte blijft dus nog even. Ik ben trots dat ik deze rust pro-actief zelf creëer, maar wat had ik het graag anders gezien.

Tot volgend jaar!