Kun jij gewoon Zijn

Luister je naar je verstand of je gevoel? Leg je altijd de lat te hoog? Kom in verbinding met je lichaam! Zomaar wat titels van nieuwsbrieven in mijn inbox. Weer volop getriggerd door allerlei challenges om bij jezelf te blijven, je mooiste leven te leven, nooit meer stress te ervaren, te genezen, in het nu te zijn… Vandaag is de vakantie echt voorbij en zijn alle kids naar school. Ik schiet in de lach als ik alle mails zie. Een voor een delete ik ze. Ik ga weer terug naar de ontspanning die ik voel als ik BEN.


In alle rust realiseer ik me dat ik door drukte en moeheid in mijn oude val ben getrapt. Inmiddels weet ik ook wat te doen. Zijn in mijn nu, met alles wat zich daarin aandient, zonder oordeel. Dat is ieder keer weer het antwoord. Vanuit compassie in alle rust. Uit mijn hoofd en in mijn hart. Daar waar de antwoorden liggen. Dan weet ik altijd weer wat me te doen staat. Het schrijven van mijn verhaal. Om mijn reis met jullie te delen. Want weet je, alles wat je moet weten om jouw mooiste leven te leven weet je al. Je bent namelijk al heel, je moet het jezelf alleen nog even herinneren. Al je antwoorden heb je al. Realiseer je dat er niks mis met je is. Ga uit van je eigen kracht.

Mijn nieuwste boek heeft dan ook geen challenges, uitdagingen, programma’s, stappenplannen. Ik je laat zien hoe ik me weer herinnerde wat er allemaal in mij zit en wie ik ben. Om jou te inspireren. Natuurlijk gaat het ook over praktische zaken: hoe ga je om met energie verlies, met rouw, met angst met hoop, met familie. Wat doe je aan of met die eeuwige onzichtbaarheid maar ook en vooral, hoe kom je weer terug naar jezelf  terug naar je eigen energie en je eigen gezondheid. Wat betekent gezondheid eigenlijk voor jou? Ben je pas weer genezen als je weer 60 uur per week kunt werken? Of betekent gezondheid iets anders voor jou? Ik ben benieuwd of er dingen die je zou willen terug zien in dit boek? Laat je me dat weten?


Ik ga terug in mijn schrijfhok. De deadline in 2022 nadert. Zoveel zin in na zes weken schrijfstop. Ciao!