Irritatie of inspiratie

Het leven geeft je de lessen waar je klaar voor bent. Vertelt mijn yogaleraar op de laatste les voor de vakantie. Voel je irritatie? Dat is dan een mooie les. Door het op te merken en te kijken waar dat gevoel vandaag komt, kun je dat gevoel van irritatie omturnen naar inspiratie. Waarom is die irritatie er, waarom is die pijnlijk? Of raakt het iets wat je mist en waar je naar verlangt. Iets wat je niet uit durft te spreken. Vaak zijn het kleine dingen, die grote thema’s kunnen triggeren. Daar ligt een kans. Hier kun je jezelf ontwikkelen. Er is namelijk geen goed of fout. Je bent helemaal goed zoals je bent.

Dat leek me een goed voornemen om tijdens onze zeilvakantie te doen (I know…). En het mooie is? Het werkt! Soms had ik natuurlijk gewoon gelijk als ik geïrriteerd was 😊 maar heel vaak werd me (onbewust) een spiegel voorgehouden. Door dan even te ademen en naar mezelf te kijken, heb ik echt een paar overtuigingen kunnen signaleren, verzachten en zelfs los kunnen laten. En dat scheelt op sommige vlakken echt enorm veel energie merk ik nu. Het is gewoon weg!

Zoals hier. Hoezo heel Texel overfietsen? Omdat ik anders lui (tja…) ben? Gewoon lekker zitten en paardenbloemen blazen. Met de kids. Die bleven ze aanslepen. Genieten was het!