Helende energie

Voel jij je ook wel eens uitgeput na een ontmoeting met iemand of een bezoek aan een winkel? Wat gebeurt er dan precies op energetisch niveau? Vanavond ben ik in het College Hotel in Amsterdam op een event van Holistik; een online magazine dat uiting geeft aan de wens de wereld een mooiere plek te maken. Karlijn en Evelyn, de oprichtsters van Holistik, hebben energietherapeut Juno Burger uitgenodigd. Hij gaat alles vertellen over de wetten van de energie en over de helende energiewetten van het hart. Kortom, ik ga leren hoe niet langer belast wordt door energieën van de ander of mijn omgeving.

Dat klinkt goed. Juno maakt als snel duidelijk dat het onze mind is die de dingen ingewikkeld maakt. Energie gaat over het hart, dat is waar de magie gebeurt aldus Juno. We hebben allemaal spanningen, conditioneringen en patronen in ons leven. En dat alles tezamen zorgt voor stress. En dat kost energie. Als je nu gaat luisteren naar de taal van je lichaam dan wordt je je bewust van de energieën in en om je heen, en ook van jouw aangeleerde reacties daarop. Dan merk je dat je alles wat je voelt, op jezelf betrekt of op wilt lossen. En dat creëert toxische spanning in je lichaam.

Volgens Juno kun je je energiesysteem opnieuw opvoeden. De truc is platgezegd om datgene wat gevoeld wordt en de voeler (jij) uit elkaar te halen. Zo maken de hersenen geen connectie meer met wat er gevoeld wordt en stoppen de chemische reacties in je lijf. Je lichaam hoeft zich niet meer klaar te maken voor ‘gevaar’ (voor dat waar je bang voor bent) en zo voorkom je overbelasting van het systeem. De oplossing lijkt simpel en ligt in de vraag; Wat leeft er nu in je? Die vraag verbindt je met je eigen authenticiteit en door die vraag ben je weer hier met wat er nu is. Stel je die vraag een paar keer per dag dan wordt je je bewust van je conditionering en hoe je met de informatie van je lichaam omgaat. Want het lichaam communiceert 24-7 met ons, door gedachtes, emoties, gevoelens en herinneringen te laten zien. Alleen wanneer heb jij voor het laatst naar je lichaam geluisterd? Precies. Door de vraag te stellen ‘Wat leeft er nu in mij?’, dit waar te nemen en dit te laten zijn, krijgen we weer verbinding met onszelf.

Juno noemt dit proces Energy Clearing en dat gebeurt op het snijvlak van bewustzijn en compassie. De idee is dat je geen last heb van wat je ervaart, maar wel van hoe je er mee omgaat. Voel gewoon wat er is en stop daar het verhaal. Het resultaat? Je ontlaadt oude spanning, je leert prikkels te verwerken, je bouwt geen nieuwe spanning op, je toxische belasting daalt, je leert je zenuwstelsel dat het veilig is, en dat komt dus tot rust èn je wordt je bewust van de verbinding die er altijd al is. Energy clearing is dus niet iets doen. De kern ligt in bewust ervaren en realiseren dat dat wat je ervaart niet is wat je bent. Als je deze dynamiek begrijpt kun je jezelf terug zetten op een plek van authentieke kracht.

Dankzij Juno’s bevlogen verhaal en zijn oefeningen leren we hoe je écht geaard door het leven kunt gaan. Waarom we geen energetische bescherming meer nodig hebben en leren we inderdaad hoe je overal en met iedereen kunt zijn en niet langer belast wordt door energieën van de ander of je omgeving.

De volgende morgen lig ik in een yogales naast een man die zwaar ademt. Ik baal van die vent en van mezelf dat ik niet verkas. Op dat moment denk ik, het is ok dat je baalt van die man en van jezelf, dat gevoel mag er zijn. Ik voel rust en of het nu door Juno komt of niet, ik heb die man de hele les niet meer opgemerkt.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan dit artikel van Juno Burger op https://holistik.nl/energetische-hygiene/

Wie is Juno Burger? Juno kiest de weg van het compassievolle hart. Zijn aangeboren gevoeligheid voor subtiele energieën heeft hem aangezet om daar zo mee om te gaan, dat het hem niet belast en hij zich niet hoeft af te sluiten voor het leven. De afgelopen 23 jaar heeft hij duizenden huizen en mensen energetisch gereinigd en daarmee geïnvesteerd in het omarmen van het leven zelf. Hij gebruikt bewust de tijd met zichzelf, de mensen die hij ontmoet en de plaatsen waar hij komt om uit te vinden waar hij kan verruimen, nog meer compassie kan zijn. Door alles wat zich in deze ontmoetingen aandient bewust te ervaren, heeft hij zijn systeem getraind om zijn gevoeligheid optimaal te benutten – en tegelijkertijd niets van wat hij ervaart vast te houden. Voor Juno is het alles inclusief: zowel de schaduwzijde als de lichte kant wil hij volledig integreren om een werkelijk compleet mens te zijn.

Holistik is een online magazine voor de stijlvolle wereldverbeteraar. Het magazine is in het voorjaar van 2015 opgericht door Evelyn van Hasselt (1977) en Karlijn Visser (1986) en bereikt meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand. Met Holistik geven Evelyn en Karlijn gehoor aan hun wens om van de wereld een mooiere plek te maken. Holistisch leven met respect voor mens, dier en natuur speelt hierbij een sleutelrol.

“Door je te verbinden met de oneindige diversiteit van het leven zelf en die volledigheid te omarmen, worden oude patronen, overtuigingen en verslavingen ontkracht en voorkom je dat die zich weer opnieuw opbouwen.”