Goed kloppend hart

‘Om maar meteen met de deur in huis te vallen’, zegt de cardioloog, ‘uw hart is goed. Er is geen sprake van cardiale sarcoïdose. Uw hart knijpt prima, er zitten geen gaatjes in en alleen uw klep lekt wat aan de rechterkant maar daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Dan zie ik u graag weer over een jaar voor een hartecho’. Ik ben een beetje overdonderd door het nieuws en weet verder niets te vragen. Ik stamel: ‘Wat een goed nieuws, daar ga ik vanavond een glaasje op drinken’. De dokter zegt me dat zeker te doen en wenst me nog een fijne vakantie. Voor ik het weet is de verbinding al weer verbroken.

Als ik heb neergelegd bedenk ik me dat het toch een beetje gek is dat de ene dokter een gaatje ziet en me met spoed doorstuurt voor een mri. Dat worden er twee, een van een uur en een van anderhalf uur, en dan is er geen gaatje? In ieder geval opluchting alom. En de moeheid slaat weer volop toe. Het was ook best weer even spannend.

Ik heb net weer even geslapen en ga me zo aankleden. Naar het dorp. Op Vlieland waar we nu zijn met de boot. Voor een wijntje. En een bitterbal.