Gesigneerd en wel!

“Ik sta bij een grote boekhandel in het centrum van Amsterdam en vraag naar een boek over chronisch ziek zijn. “Dat hebben we niet”, zegt de dame achter de balie beslist. “Dat bestaat niet.” Een rondje op internet leert me hetzelfde. Er zijn 5 miljoen mensen met een chronische ziekte in Nederland. En er is geen boek te vinden over dat wat we dagelijks meemaken. Naast dezelfde balie ligt een twee centimeter dik boek over het lakken van nagels. Dat is geen grap. Maar een boek over chronisch ziek zijn, is er niet. “Niet interessant voor de uitgever”, zegt de vriendelijk dame. Ik zie dat ze het met de beste bedoelingen zegt. “Lezers zitten niet te wachten op klaagverhalen”, voegt ze er nog aan toe. Nee, wie wel, denk ik. Iemand met een chronische ziekte al helemaal niet. Ik twijfel ineens niet meer over de titel van dit boek. Zodra je het label ‘chronisch ziek’ opgeplakt krijgt, doe je niet meer mee in de maatschappij. Dan ben je onzichtbaar.”

Dit is de eerste pagina uit mijn boek. Ik weet nog dat ik in de metro naar huis zat en het vuur voelde dat me aanspoorde Tien onzichtbare jaren te gaan schrijven. De mensen met een chronische ziekte die ik ken zijn doorzetters en presteren allemaal op de grens van hun kunnen. Elke dag wordt #tienonzichtbarejaren nog verkocht en krijg ik nog persoonlijke berichten van mensen. Of ze nu sarcoïdose, reuma of ms hebben, allemaal herkennen ze zich in mijn verhaal. Daar ben ik zo dankbaar voor.

Inmiddels ben ik aan de slag met mijn derde (!) boek om mijn ervaringen om van overleven naar leven te gaan op te schrijven in een nieuw boek. Zodat andere mensen ook van overleven naar leven kunnen gaan. En hun dromen waar kunnen maken. Naast inspiratie geef ik je concrete tips, lees je interviews met artsen en de laatste nieuwtjes om je situatie te verbeteren en zo je kwaliteit van leven te vergroten. Want er is ontzettend veel dat je zelf kunt doen. Tot die tijd zul je het met deze moeten doen 😉.

Wil je het boek ook lezen of graag kado geven? Dan kun je het natuurlijk gewoon via de boekhandel of bol.com kopen. Mijn nieuwsbrief abonnees, jij dus die dit leest, geef ik de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar te bestellen. Deze actie geldt tot vrijdag 23 juli. Stuur me dan een mailtje info@pillenenprosecco.nl. Dat kan voor jezelf maar natuurlijk ook voor een ander!

Fijne zomer alvast!