Gebroken

Ja hoor, three in a row. De dokter vindt het geen leuk grapje als ik vraag of ik inmiddels korting kan krijgen op de rekening, een soort van kwantum ‘rabat’. Drie jaar geleden waren we in Konigsleiten bij deze meneer Kashlan voor onze oudste zoon met een beginnende longontsteking. Vorig jaar brak dezelfde zoon zijn been en dit jaar word ik ondersteboven geskied door een snowboarder, of is het dan onderste boven geboard, met een gebroken rib als gevolg. IK BEN ER NU WEL EVEN KLAAR MEE.

Ik kan bijna niet ademen want dat doet zeer. Ik zit strak rechtop als een ballerina want helemaal ingezwachteld en ben een soort van rozig door de pillen tegen de pijn. Dat is het ‘voordeel’ van Oostenrijk, daar doen ze niet zo moeilijk over de dosering. Mocht er zelfs een gluhwein bij drinken voor de schrik….. Dat heb ik maar niet gedaan.

Het was nog best even spannend. Na de klap moest ik ongeveer een kwartier bijkomen op de piste. Daarna naar een heel leuke Stube op de piste om verder bij te komen, waar de alleraardigste eigenaar meteen met chocola en cola aankwam tegen de schrik. Eenmaal thuis ging ik toch maar even paracetamol halen bij de arts, ik wist immers waar die was. Die kreeg ik niet meteen mee na mijn verhaal. Zeker niet toen ze ook bloed in mijn urine vonden. Dat werd dus een grondig onderzoek maar milt en andere organen bleken gelukkig okee en een röntgenfoto gaf uitslag, een gebroken rib.

Dus nu kan ik echt niets meer…. Behalve studeren. Voor het yoga examen. Theorie dan. Want praktijk kan ik de komende 4-6 weken wel schudden volgens vriend Kashlan.

Ps voor de medische kenners onder ons, dit is niet mijn ribbenkast, mijn foto’s liggen nog in Oostenrijk, vergeten….