Fluisterend hart

Gelukkig zijn moet je durven. Ik ben bij de boekpresentatie van Rosalinda Weel. ‘Dit boek gaat je niet gelukkig maken’, begint ze, terwijl ze relaxt voor de zaal staat. Ze heeft meteen alle aandacht. ‘Het is een illusie om 24-7 gelukkig te zijn’, aldus Rosalinda. ‘De realiteit van het leven is net als de natuur. Er is dag en nacht, winter en zomer, licht en schaduw. Dat hoort bij het leven. Wat je wel kunt doen is er het beste van maken. Om zoveel mogelijk de lichtknopjes te vinden. De rode draad hiervoor is om te leven vanuit je hart’. Op basis van haar eigen ervaringen en die van de mensen die zij gecoacht heeft, is zij gekomen tot een aantal sleutels om innerlijke rust en geluk te vinden. Het boek is zoals ze zelf zegt, een reisgids om steeds vaker de kwaliteiten van je hart in te zetten als je een beslissing moet nemen. Om zelf het heft in eigen handen te nemen en voor je innerlijk geluk te durven kiezen. Klinkt goed.

De eerste sleutel is luister naar de fluistering van de hart. Tegenwoordig staat ons hoofd heel hard aan. Om je hart te horen kun je het beste gaan mediteren. We voegen ter plekke daad bij het woord. Rosalinda leidt ons door een meditatie waarin ze ons uitnodigt te luisteren naar ons hart. Rust en verbinding zijn de woorden die bij mij naar boven komen. De tweede sleutel is durf. Durf ook om diep in je hart te kijken. Om in je eigen kracht te gaan staan. ‘Pas op dat je niet van workshop naar workshop gaat’ zegt ze. ‘Maak er geen spirituele zoektocht van maar leer in het nu zijn. En als je dan durft om diep in je hart te kijken, laat je hart achter het stuur en laat je angst achterin’. Zo ging deze voormalig communicatiemanager, nu coach en yogaleraar met eigen studio, zelf naar Amerika terwijl man en kinderen thuis bleven. De laatste sleutel is houd het licht en geniet! Geluk is niet wiskundig, om het te vermenigvuldigen moet je het delen. En dat doet ze. Haar hele boek staat vol tips, begeleide meditaties, opdrachten en inspirerende verhalen.

Na de boekpresentatie zit ik lekker aan de wijn met een vriendin. Ik kom tot de conclusie dat ik het zo gek nog niet doe. Dat luisteren naar mijn hart en gelukkig zijn. Ik durf dat. In de wetenschap dat de volgende dagen in het teken moeten staan van absolute rust, geniet ik dubbel van de avond met mooie gesprekken en verbinding.

Als je meer wilt lezen over Rosalinda of het boek wil bestellen kun je even kijken op:
http://www.altamira.nl/psychologie/zelfontplooiing/recente-artikelen/gelukkig-zijn-moet-je-durven/