Ontbijtkoek suikervrij en lekker

Stapelgek op ontbijtkoek zijn ze hier in huis. Het is ook een makkelijk tussendoortje. Zeker als we aan het zeilen zijn. Maar al die toegevoegde suikers en andere ingrediënten die ik niet wil eten. Na het afstruinen van internet en vele recepten proberen kwam ik tot deze suikervrije en ook nog koolhydraatvrije ontbijtkoek. De koek is gemaakt met roggemeel en dit meel heeft veel meer vezels en een hele lage glycemische index.

De ontbijtkoek heb ik meegegeven met de avondvierdaagse, een mooi kindertest panel binnen handbereik. Deze ontbijtkoek werd unaniem verkozen als de lekkerste suikervrije ontbijtkoek. Dat suikervrije heb ik ze natuurlijk niet verteld. Vanaf nu regelmatig te vinden in de broodtrommel als pauzehap voor op school. Of voor mij als ik tussendoor lekker trek krijg. Eet smakelijk!

250 gram roggemeel
200 milliliter melk
Roomboter
1 groot ei
100 gram honing
2 eetlepels appelstroop
2 theelepels bakpoeder/baking soda
Een snufje zout
2 eetlepels koekkruiden
Cakevorm
Beslagkom
Eventueel aluminiumfolie

Werkwijze

– Vet een cakevorm in met roomboter.
– Meng in een beslagkom de melk, het ei, de honing, de appelstroop en de koekkruiden met een mixer op de middelste stand
– Voeg het roggemeel toe, lepel voor lepel en als laatste het zout en de bakpoeder
– Schenk het mengsel in de cakevorm.
– Zet de oven op 175 graden en bak de ontbijtkoek in ongeveer 50 minuten gaar.
– Laat de ontbijtkoek afkoelen in de cakevorm.

O ja, en natuurlijk ere wie ere toekomt, dit recept komt van gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl. Daar staan nog veel meer fijne recepten op.