Nieuwe baan!

Na een gesprek met mijn behandelend arts ben ik altijd een beetje van slag. Op een of andere manier wil ik het toch goed doen als patiënt en blijft zo’n consult spannend. Zo ook deze keer. Na een uitgebreid gesprek en het bespreken van de onderzoeksresultaten, blijven er twee dingen hangen. Ik moet het echt rustiger aan doen en drie keer per week blijven bewegen. Ik antwoord vinnig dat ik enorm gedisciplineerd ben, eerder te, en kom thuis tot de conclusie dat de waarheid in het midden ligt. Want ja, ik ben gedisciplineerd en beweeg drie keer per week maar dat combineer ik dan altijd met een koffie- of lunch afspraak. Omdat ik sterk wil blijven maar ook omdat ik mezelf wil blijven ontwikkelen en mijn vrienden wil blijven zien.

Ik heb later een mooi gesprek met een goede vriendin die mij er vriendelijk op wijst dat ik mijn yoga-ochtenden gewoon moet zien als baan. Dat één activiteit op één dag, gecombineerd met een druk gezinsleven, al meer dan genoeg is. En dat dat een heel andere agenda indeling vraagt dan ik nu heb. Ik weet niet zo goed hoe ik dat moet doen maar voel wel dat ze gelijk heeft. ‘S avonds lig ik om half acht weer plat en slaap klokje rond. Manlief heb ik al tijden niet gesproken.

De volgende ochtend staat yoga op het programma. ‘Yoga is all about acceptance, not about improvement’, begint mijn favoriete leraar zijn les. Hoe kan het toch dat iedere keer na een heftig emotioneel ding ik daarna weer even liefdevol op mijn plek gezet wordt. Hoe ‘doet’ yoga dat toch. Het is fijn om me er aan over te geven en mijn rust hieruit te halen. Als ik thuis kom veeg ik mijn agenda leeg. De komende maandagen, woensdagen en vrijdagen ben ik aan het werk met mijn nieuwe baan. Drie keer per week yoga staat nu vast in mijn agenda. En verder niks. En de overige dagen beperk ik me ook tot één activiteit per dag. Eens kijken of ik dan een beetje bijkom. Ik stap mijn bed in voor mijn vaste middagslaap en met een diepe uitademing laat ik mijn stress gaan en verheug me op de rust van komende tijd. Zal het lukken dit keer?